søndag den 6. maj 2012

variations on the American cookie

Grundopskrift (nok til ca. 150 cookies)
650 g smør eller bagemargarine
1 kg brun farin
6 æg
1 kg mel
3 tsk natron
1½ tsk salt

Dejen kan bære ca. 600 g fyld. Dette kan f.eks. fordeles på:
200 g hakket lys chokolade
200 g hakket mørk chokolade
150 g hakket hvid ckokolade
2 hakkede p-tærter
2 hakkede mini daim 
½ pose tranebær
1 most banan for good measure

Andre alternativer kunne være kandiseret ingefær, toffifee, nødder, osv.

Ovnen forvarmes til 180 g varmluft (du vil gerne kunne bage to plader ad gangen).
Fedtstoffet smeltes ved lav varme og piskes sammen med brun farin. Pisk derefter æggene i. Bland mel, natron og salt i en anden skål og hæld de to skåle sammen. Fortvivl ikke, hvis dejen er underligt tør - du har glemt æggene, og der sker ikke det ringeste ved først at putte dem i nu. Fordel dejen i lige så mange skåle, som du har former for fyld. Mix and match.
Jeg lavede:
hvid chokolade og tranebær
mørk og lys chokolade
banan og mørk chokolade (disse cookies bliver blødere, men virkeligt lækre)
daim og p-tærter

Sæt 1 spsk dej på en bagepapirsklædt bageplade med god afstand imellem - kagerne flyder ud, når de bages.
Bag i ca. 8 minutter eller til de ser ud til at skulle ud. De skal vare svagt gyldne.