tirsdag den 31. januar 2012

Warm Bodies

Twilight, men med zombier

Det måtte jo komme. Efter Stephenie Meyers kæmpe succes med Twilight bøgerne og de efterfølgende film fyldt med mormon inspireret teenage romantik og barbrystede hankøn 'en masse', har det væltet frem med efterligninger inden for litteratur, film og tv-serier.

Nu udkommer så filmen Warm Bodies, bygget på bogen af samme navn, som portrætterer kærligheden mellem en ung kvinde og en mand i forrådnelse.

Min første reaktion var vantro. Så en form for kulturel skam. Men så læste jeg lidt videre, og tænkte, og kom frem til, at det her også har potentiale til at være den ulitmative parodi på den ældgamle historie om hvordan en naiv ung pige forelsker sig i en gammel, død mand.

Forfatteren, Issac Marion:
"I've written a few books, but most of them are terrible. Warm Bodies is the only one so far that's worth your time. I'm about to turn 30. I'm 6'3. White. Left handed. Mildly bearded. I write strange stories about strange events, often from the perspectives of strange things. I apologize in advance for any injury or inconvenience."
- præsentation fra Amazon.co.uk

Her er et link til den novelle, som bogen er en videreudvikling af.

Man kan selvfølgelig frygte at filmatiseringen, eller selve bogen for den sags skyld, har mistet noget af den humor, der ligger i novellen. Men jeg synes bestemt at det er værd at tjekke ud. Om ikke andet, så for at være på forkant med situationen, hvis zombieapokalypsen kommer og forsøger at forføre vore unge...